dessert

3 - 4 Servings

15 min

Crème brûlée met roodfruitcompote

Het briljante van dit gerecht zit hem in het contrast tussen de knapperig-krokante suikerlaag en de romig-zachte vla. Na het branden van de suiker even laten afkoelen en dan snel oplepelen! Het zijn feestelijke tijden...

Klassieke kerstgerechten met een Oil & Vinegar twist: onze meesterkok Ralph heeft er dit jaar meer dan twintig voor je bedacht. We zijn supertrots op hem! Zijn recepten zijn verrassend en makkelijk, zodat jij zonder stress in de keuken staat! Mix & match ze naar hartenlust en bedenk alvast met welke feestelijke snacks jij dit jaar je gasten verrast. En wie zegt dat je niet gewoon het voor- en hoofdgerecht mag overslaan? En alleen onze desserts op tafel mag zetten?

Ingrediënten

2 deciliter Room
2 deciliter Melk
1 potje Crema Con Ricotta & Limone
6 Eierdooiers
30 gram Rietsuiker
200 gram Diepvries rood fruit
4 eetlepels Aardbeienazijn
1 Kaneelstok
8 gram Vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor op 120 °C. Breng room en melk aan de kook en meng dan Crema con Ricotta & Limone erdoor tot deze is opgelost. Laat het mengsel goed afkoelen en meng dan de eierdooiers en 10 g rietsuiker erdoor. Verdeel het mengsel nu over vier ovenbestendige schaaltjes en zet die in een ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water – zó dat de schaaltjes niet vollopen, maar wel zo ver mogelijk in het water staan (au bain-marie). Zet de schaal 35 minuten in de oven en zet de crème brûlée daarna één nacht in de koelkast.
  2. Meng het rood fruit met Aardbeienazijn, een kaneelstokje en vanillesuiker. Breng dit mengsel aan de kook en laat het inkoken tot een dikke compote.
  3. Bestrooi de crème brûlée met de resterende rietsuiker. Smelt de suiker met een gasbrandertje of onder de grill. Laat de suiker iets afkoelen en serveer de crème brûlée met de roodfruitcompote.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten