Wil je je kerstdiner met een zoete lekkernij afsluiten? Ga dan voor deze heerlijke traktatie: tiramisu ijs met cantuccini koekjes. In dit recept afgetopt met Tiramisu nougat én Tiramisu topping voor een crunchy bite. Een dessert waarmee je sowieso indruk maakt… Buon appetito!
dessert
8 - 10 Servings
6 uur en 40 min
Tiramisu ijs
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Klop de slagroom lobbig. Giet de gecondenseerde melk en de mascarpone erbij en mix door. Doe vervolgens de afgekoelde koffie en Amaretto erbij en mix nog even kort door.
- Leg 6 Cantuccini koekjes apart en breek de rest in stukjes. Schep door het roommengsel. Giet dit mengsel in een schaal en zet het in de vriezer voor minstens 6 uur.
- Snijd de Tiramisu nougat in blokjes. Zeef wat cacaopoeder over het ijs, leg de Cantuccini koekjes en de nougatblokjes erop en werk het geheel af met Tiramisutopping.