Maak de feestdagen compleet met deze overheerlijke pistache crème brûlée. Deze klassieke Franse dessertfavoriet krijgt in dit recept een feestelijke twist, waarbij de rijke smaak van onze Pistache spread subtiel naar boven komt. Het knapperige, perfect gekarameliseerde suikerlaagje bovenop voegt een verrukkelijke textuur toe die elke lepel tot een genot maakt!
dessert
8 personen Servings
4,5 uur
Pistache crème brûlée
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet 8 kleine ovenschaaltjes in een grote ovenschaal. Verwarm de melk samen met de slagroom en meng vervolgens met de Pistachio spread tot het een zacht mengsel is.
- Klop in een andere kom de eidooiers met 50 gr rietsuiker tot een romig geheel. Voeg geleidelijk de warme melk toe, terwijl je blijft kloppen. Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes.
- Vul de grote ovenschaal met water tot de kleine ovenschaaltjes tot halverwege in het water staan. Bak voor circa 25 minuten in de oven tot de crème brûlée stevig is geworden.
- Laat de schaaltjes afkoelen, dek ze af en zet in de koelkast voor circa 4 uur.
- Strooi voor het serveren wat rietsuiker over de crème brûlée en karamelliseer deze met een brander.