christmas

meat

Eendenborst met White Truffle Sauce

Perfect gegaarde eendenborst, geserveerd met aardappelpuree met White Truffle Sauce en een rode wijnsaus op basis van Truffle Barolo. De ultieme keuze voor een avond waarop je echt wilt indruk maken!  

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen
50 gr roomboter
250 gr bimi
4 eendenborsten
300 ml rode wijn
1/2 runderbouillonblokje
Maïzena
Zout

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe de aardappelen in een ruime pan met water en zout, breng aan de kook en kook ze in circa 15 minuten gaar. Giet af en pureer de aardappelen met de roomboter en de White Truffle Sauce. Breng op smaak met zout indien nodig. Breng de rode wijn met het halve runderbouillonblokje aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de Truffle Barolo toe en bind de saus met in water opgeloste maïzena tot de gewenste dikte.
  2. Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook. Snijd het onderste stukje van de bimi af en kook de bimi beetgaar in het kokende water. Verwarm een koekenpan goed voor. Snijd de huid van de eendenborstfilets kruislings in. Leg de filets met de velkant naar beneden in de hete pan en bak rustig het vet uit tot de huid mooi bruin en krokant is. Keer de filets om en bak nog 5–8 minuten verder tot ze rosé vanbinnen zijn.
  3. Verdeel de aardappelpuree en bimi over de borden, leg de eendenborstfilets erbij en schep de saus ernaast of eroverheen. Serveer direct.

Laat je inspireren...