Een heerlijk winters bijgerecht dat perfect is voor de feestdagen: gestoofde spruitjes! Deze kleine kooltjes worden zorgvuldig gesmoord in onze Winter-balsamicoazijn, waardoor ze een verrukkelijke zoetzure smaak krijgen die perfect past bij elke feestelijke maaltijd.

vegetables
4 personen Servings
35 minuten
Gestoofde spruitjes
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Snijd de rode ui fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer. Doe wat Bak- & braadolijfolie in een pan en voeg de spruitjes en rode ui toe. Fruit ze heel even aan.
- Voeg 100 ml water en 25 ml Winter-balsamicoazijn toe en zet de deksel op de pan. Smoor de spuitjes in 15-20 minuten op laag vuur beetgaar. Schep ze regelmatig om. Haal de laatste 6 minuten de deksel van de pan.
- Voeg voor het serveren nog 25 ml Winter-balsamicoazijn toe, 25 ml Extra vierge olijfolie met knoflook en breng op smaak met wat zout en Chopped chili peppers.
- Enjoy!