christmas

pasta

4 - 6 Servings

50 Min

Pompoen Pastaschotel

Deze pompoen pastaschotel is een romige ovengratin boordevol herfstsmaken. De Pumpkin Spice Mix en geroosterde pompoen zorgen voor diepte, terwijl salie en gruyère voor een verfijnde touch zorgen. Perfect voor een avondje comfort food! 

Ingrediënten

1 pompoen
1 ui
2 teentjes knoflook
200 ml groentebouillon
200 gr roomkaas
150 gr geraspte gruyère
450 gr erwtjes
12 blaadjes verse salie
Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Kook de Lumaconi pasta ongeveer 12-14 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de pitten. Leg de pompoenkwarten op de bakplaat en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven. Haal ze eruit, verwijder de schil en houd het vruchtvlees apart.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de salie in dunne reepjes. Verhit wat Bak- & braadolijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de Pumpkin Spice Mix en het pompoenvruchtvlees toe en roer alles goed door. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de bouillon grotendeels is verdampt en de pompoen mooi zacht is. Roer dan de roomkaas en 100 gram geraspte kaas erdoorheen. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  4. Meng de pasta door de saus en voeg de erwtjes en de gesneden salie toe. Doe het mengsel in een ovenschaal, verdeel de resterende geraspte kaas erover en verwarm het geheel ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180-200 graden.

Laat je inspireren...