Tijdens de feestdagen is een Italiaanse focaccia een perfect bijgerecht of voorgerecht dat zeker indruk zal maken. Deze luchtige, goudbruine broodklassieker maak je met onze Focaccia flour en Bonsecco extra vierge olijfolie. Maak hem af met onze Taggiasca olijven en zout en het genieten kan beginnen!
appetizer
bread
6 personen Servings
4 uur
Focaccia
Bereidingswijze
- Los het gist op in het lauwwarme water en meng het met de Focaccia flour en 1 theelepel zout. Voeg 50 ml Bonsecco extra vierge olijfolie toe en kneed dit 3 minuten goed door elkaar. Laat 2-4 uur rijzen onder een natte doek op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een rechthoekige bakvorm van circa 20x30 cm en doe hier een laagje Bonsecco extra vierge olijfolie in.
- Verdeel het deeg gelijkmatig over de rechthoekige bakvorm en verdeel er de Taggiasca olives in extra virgin olive oil over. Strooi naar smaak wat zout over de foccacia.
- Bak de foccacia af in 10-15 minuten. Tip: Heerlijk om te serveren met een warme kop soep.