sandwich

0 - 1 Servings

25 min

Vegetarische clubsandwich

Buiten de deur is de jacht op de perfecte vegetarische clubsandwich nog steeds geopend. Hier hebben we 't gouden recept al in handen. Met knapperig geroosterde bloemkool, oude kaas en hazelnoten maak je een zalige boterhamstapel!

De clubsandwich is ergens in de 19e eeuw in de Verenigde Staten ontstaan, maar waar en wanneer precies, is onzeker. Wellicht werd hij voor het eerst geserveerd in the Union Club in New York, maar er zijn ook bronnen die claimen dat hij is uitgevonden in een gokclub in Saratoga Springs, ook al in New York. De clubsandwich werd snel populair en was aan het einde van de negentiende eeuw al op menukaarten in de hele Verenigde Staten te vinden.

Ingrediënten

¼ Kleine Bloemkool
2 eetlepels Olijfolie
3 eetlepels Clubsandwich Sauce
Peper
Zout
1 Grote Tomaat
¼ Komkommer
2 eetlepels Geroosterde Hazelnoten
3 Dikgesneden plakken witbrood
6 Pomodori Aromatizzati
50 gram Rucola
2 plakken Oude kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor op 180 °C. Snij de bloemkool in plakken en besprenkel met in totaal 2 eetlepels Citroen Olijfolie, peper en zout. Leg op een ovenschaal met bakpapier en bak 15 minuten in de oven (180 °C). Snij tomaat en komkommer in schijfjes. Hak de hazelnoten grof.
  2. Rooster de sneetjes brood in een grillpan met een eetlepel Bak & Braad Olijfolie per snee. Laat deze iets afkoelen voordat je de sandwich gaat maken.
  3. Begin met 25 g rucola op een broodsnee en leg daar de komkommerplakken op. Leg daar de oude kaas op en besmeer die met een eetlepel Club Sandwich Sauce. Plaats de tweede broodsnee en begin weer met rucola. Leg daar de tomatenschijfjes en Pomodori Aromatizzati op en besmeer die met een eetlepel Club Sandwich Sauce. Leg dan de geroosterde bloemkool erop en smeer daar weer een eetlepel Club Sandwich Sauce over. Strooi de gehakte hazelnoten hierover en voeg peper en zout toe naar smaak. Leg de derde en laatste broodsnee bovenop.
  4. Snij de sandwich in tweeën en hou bij elkaar met een prikker.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten