salad

0 - 1 Servings

12:20 am

Salade Niçoise

Salade Niçoise is ook buiten Frankrijk een begrip, met de verfijnde combinatie van sperziebonen, tonijn, ei, olijven, paprika, sla en een dille-citroen vinaigrette. Als Salad in a Jar makkelijk mee te nemen.

Lekker en gezond gaan prima samen. Salades zijn hiervan een goed voorbeeld. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. En een salade meenemen voor onderweg, op je werk, of voor een picknick wordt nu extra gemakkelijk met een Salad in a Jar. Hierin blijft de salade lekker fris en het is bovendien reuze makkelijk om te maken.

Ingrediënten

½ groene of rode paprika
1 tomaat
1 eetlepel
1 eetlepel Dill Lemon Mustard
Pure Food Inside bocal en verre 1L
¼ rode ui
60 gram sperziebonen
½ blikje tonijn
50 gram Olive Miste Condite alla Toscana
1 ei
ca. 25 gram snijbiet of veldsla
dragon
bieslook

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim voldoende water aan de kook. Kook het ei gedurende 10 minuten en de sperziebonen in 6 à 8 minuten. Spoel daarna beiden met ruim koud water af. Snijd ondertussen de paprika, tomaat en rode ui.
  2. Bouw de salade als volgt op: Maak de dressing en doe deze als eerste in de pot. Voeg vervolgens in laagjes de paprika, tomaat, rode ui, sperziebonen, olijven, tonijn en het ei toe. Vul de pot verder op met sla. Knip een handjevol dragon en bieslook fijn boven de pot.
  3. VARIATIETIP: Vervang de tomaat met radijs. Voeg 150 g gekookte krieltjes toe om er een maaltijdsalade van te maken.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten