meat

3 - 4 Servings

15 min

Rundercarpaccio met artisjok en truffelsaus

Giuseppe Cipriani, eigenaar van Harry's Bar, had in de vijftiger jaren vele beroemde gasten, bijvoorbeeld Charlie Chaplin en Ernest Hemmingway. Maar ook een Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo, was zijn vaste klant. Zij leed aan bloedarmoede en kreeg van haar arts het advies alleen nog maar rauw, rood vlees te eten. Zo is de carpaccio uitgevonden! Het gerecht is vernoemd naar de zestiende-eeuwse schilder Vittore Carpaccio, wiens werk destijds in Venetië werd tentoongesteld...

Ingrediënten

4 personen Voorgesneden rundercarpaccio
4 Artisjokken Alle Contadina
2 eetlepels s'Olivia Douro
100 gram Gewassen rucola
6 eetlepels Carpaccio Truffle Sauce
50 gram Parmezaanse kaas
12 Sweet Pepper Berries
12

Bereidingswijze

  1. Leg de plakjes rundercarpaccio op vier borden. Snijd de artisjokken in kleine stukjes en leg ze op de carpaccio. Besprenkel de carpaccio met S’Oliva Douro Extra Vierge Olijfolie. Strooi wat zeezout en maal verse zwarte peper.
  2. Maak dan de rucola aan met Carpaccio Truffle Sauce en verspreid de rucola over de carpaccio. Garneer de borden met Sweet Pepper Berries en dungeschaafde plakjes Parmezaanse kaas.
  3. Leg tot slot drie Fornelli Classici op elk bord. Sprenkel tot slot nog wat extra olijfolie bovenop.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten