pizza

3 - 4 Servings

90 min

Pizza Verdure & Crudo

Als je van groenten houd, moet je beslist deze pizza klaarmaken. De paprika, courgettes en aubergines voorzie je eerst van prachtige, donkerbruine grillstrepen alvorens ze op de pizzabodem te leggen. En daarna geef je de groenten een prachtig contrast met geurige Parmaham en boterzachte mozzarella...

Ingrediënten

500 g Farina per Pizza
500 g de Farina per Pizza
500 g Farina per Pizza
Pizza Base:
500 g de Farina per Pizza
500 g Farina per Pizza
1 tl Zout
1 cc de sel
1 tl Salz
2 cups Flour for Pizza (Farina per Pizza)
1 cc de sel
1 tl Salz
1 Courgette
1 piment pointu rouge
1 rote Paprika
3/4 cup Grated mozzarella or other cheese
1 piment pointu rouge
1 rote Paprika
1 Aubergine
1 courgette
1 Zucchini
8 slices Parma ham
1 courgette
1 Zucchini
Zout
1 aubergine
1 Aubergine
1 Red, sweet bell pepper
1 aubergine
1 Aubergine
Peper
Huile d'Olive Bonsecco
Bonsecco Olivenöl
1 Zucchini
Huile d'Olive Bonsecco
Bonsecco Olivenöl
Sel
Salz
1 Eggplant
Sel
Salz
Poivre
Pfeffer
Bonsecco Olive Oil
Poivre
Pfeffer
Salt
Pepper
7 g / of 25 g Gedroogde gist / of verse gist
7 g de levure séchée ou 25 g de levure fraîche
7 g Trockenhefe oder 25 g frische Hefe
1 tsp. Salt
7 g de levure séchée ou 25 g de levure fraîche
7 g Trockenhefe oder 25 g frische Hefe
300 ml Lauwwarm water
300 ml d’eau tiède
300 ml lauwarmes Wasser
1 1/2 tbsp. Dried yeast
300 ml d’eau tiède
300 ml lauwarmes Wasser
4 cs Huile d'Olive Bonsecco
4 el Bonsecco Natives Olivenöl Extra
1 1/2 cups Lukewarm water
4 cs Huile d'Olive Bonsecco
4 el Bonsecco Natives Olivenöl Extra
4 tbsp. Bonsecco Olive Oil
Basil & Garlic Seasoning
Verdure & Crudo:
200 g Geraspte mozzarella of kaas
Basil & Garlic Seasoning
Basil & Garlic Seasoning
Crema di Peperoni
Basil & Garlic Seasoning
Basil & Garlic Seasoning
8 plakken Parmaham
200 g de mozzarella ou de fromage râpé
200 g geriebener Mozzarella oder anderer Käse
2 tsps.
200 g de mozzarella ou de fromage râpé
200 g geriebener Mozzarella oder anderer Käse
1 Rode puntpaprika
8 tranches de jambon de Parme
8 dünne Scheiben (Parma)schinken
Basil & Garlic Seasoning
8 tranches de jambon de Parme
8 dünne Scheiben (Parma)schinken

Bereidingswijze

  1. Bereiding pizzabodem: Los de gist op in het water en meng het met de pizzabloem en het zout. Voeg olijfolie toe en kneed hier een deeg van. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek voor verdere verwerking.
  2. Bereiding pizza Verdure & Crudo: Verwarm een grillpan op het vuur. Snijd de rode puntpaprika in repen en de courgette en aubergine in plakken. Besmeer de groenten met een beetje olijfolie, voeg wat zout en peper toe en grill alles in de pan tot mooie grilllijnen zichtbaar worden. Verwarm een oven voor op 225 graden. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en plaats deze op een bakplaat of bakpapier. Besmeer de bodem dun met de Pizza topping. Bestrooi de pizza met de geraspte mozzarella of kaas en de Erbe Miste per Pizza. Plaats hier de parmaham en gegrilde groenten op. Bestrooi vervolgens met de Basil & Garlic Seasoning. Bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van de oven zal dit 5-10 minuten duren.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten