Als je van groenten houd, moet je beslist deze pizza klaarmaken. De paprika, courgettes en aubergines voorzie je eerst van prachtige, donkerbruine grillstrepen alvorens ze op de pizzabodem te leggen. En daarna geef je de groenten een prachtig contrast met geurige Parmaham en boterzachte mozzarella...
pizza
3 - 4 Servings
90 min
Pizza Verdure & Crudo
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Bereiding pizzabodem: Los de gist op in het water en meng het met de pizzabloem en het zout. Voeg olijfolie toe en kneed hier een deeg van. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek voor verdere verwerking.
- Bereiding pizza Verdure & Crudo: Verwarm een grillpan op het vuur. Snijd de rode puntpaprika in repen en de courgette en aubergine in plakken. Besmeer de groenten met een beetje olijfolie, voeg wat zout en peper toe en grill alles in de pan tot mooie grilllijnen zichtbaar worden. Verwarm een oven voor op 225 graden. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en plaats deze op een bakplaat of bakpapier. Besmeer de bodem dun met de Pizza topping. Bestrooi de pizza met de geraspte mozzarella of kaas en de Erbe Miste per Pizza. Plaats hier de parmaham en gegrilde groenten op. Bestrooi vervolgens met de Basil & Garlic Seasoning. Bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van de oven zal dit 5-10 minuten duren.