pizza

3 - 4 Servings

100 min

Pizza Della Mamma

Een heerlijke pizzavariatie uit de creatieve koker van onze eigen kok. Genereus belegd met mozzarella, olijven, champignons, artisjokken en gekookte ham en bestrooid met een geurig pallet aan kruiden.

Ingrediënten

500 g Farina per Pizza
1 tl Zout
4 Plakken gekookte ham
12 Champignons
12 Olijven
7 g / 25 g Gedroogde gist / verse gist
300 ml Lauwwarm water
200 g Mozzarella of geraspte kaas
3 Artisjokharten.

Bereidingswijze

  1. Los de gist op in het water en meng het met de pizzabloem en het zout. Voeg olijfolie toe en kneed hier een deeg van.
  2. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek voor verdere verwerking.
  3. Verwarm een oven voor op 225 graden. Snijd de artisjokharten doormidden en de champignons in dunne plakken.
  4. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en plaats deze op een bakplaat of bakpapier.
  5. Besmeer de bodem dun met Salsa della Mamma en bestrooi met mozzarella en Erbe Miste per Pizza. Plaats vervolgens de artisjokken, champignons, gekookte ham en olijven.
  6. Bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van de oven zal dit 5-10 minuten duren.
  7. Besprenkel de nog warme pizza met extra vierge olijfolie sommelier Pasta & Pizza voor extra smaak.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten