cheese

5 - 6 Servings

20 min

Piatto di Formaggi

Een kaasplankje waar hartig en zoet perfect samengaan!

Ingrediënten

120 gram zachte geitenkaas
tros rode druiven
3 verse vijgen in parten
Parmezaanse kaas
Fontina kaas
Provolone dolce kaas
Honey Walnut
zoete olijven

Bereidingswijze

  1. Bereiding geitenkaasballetjes Maak de geitenkaasballetjes door een stukje geitenkaas in de handpalm om één druif heen te vouwen. Zorg dat alle zijden bedekt zijn met een dun laagje. Rol even voor een gelijke verdeling. Leg een walnoot uit de Honey Walnut op het balletje. De hoeveelheid geitenkaas is genoeg voor zeker 12 balletjes. Deze balletjes kunnen makkelijk één dag van tevoren bereid worden. Garneer op het laatste moment met de walnoot.
  2. Serveren Presenteer de geitenkaasballetjes, kazen, zoete olijven, druiven en partjes vijg samen als kaasdessert of lekker borrelplankje op onze Olijfhouten serveerplank.
  3. Tip De genoemde kazen zijn een selectie van Italiaanse kazen. De Parmezaanse kaas combineert bijzonder goed met de Chutney Mango & Spices; waar de Fontina en Provolone erg lekker zijn om afwisselend met de Dried Fig Spread en Chutney Tomato & Onion te eten.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten