pasta

3 - 4 Servings

10 min

Pasta di Cuori al Salmone

Wil je koken voor je geliefde en heb je weinig tijd of ben je niet zo'n held in de keuken? Kies dan voor deze verleidelijke hartjespasta met cherrytomaten, ricotta en zalm. Superlekker, mooi en bovenal makkelijk, kortom een pak van je hart...

De pasta uit dit recept komt rechtstreeks uit Italië en heeft zijn mooie vorm te danken aan traditionele bronzen mallen. Die zorgen voor een wat grovere textuur, die de pastasaus beter vasthoudt. De groene en rode hartjes ontlenen hun mooie kleur aan puur natuurlijke tomaten- en spinaziepoeder. Kortom, de hartjespasta in dit recept is met liefde gemaakt!

Ingrediënten

1 pak Pasta di Cuori
300 g cherrytomaten
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
4 zalmfilets
125 g ricotta kaas
5 eetlepels Atlas olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Was de cherrytomaatjes onder koud water.
  2. Verdeel de cherrytomaatjes over een ovenschaal en rooster ze 30 minuten in de oven.
  3. Meng de pastamet de ricotta kaas, AtlasOlijfolie en Pesto alle Genovese in een kom, voeg de cherry tomatentoe en dek af met aluminiumfolie.
  4. Wrijf de zalmfilets in met Bak & Braad Olijfolie.
  5. Laat een grillpan heet worden en bak de zalmfilets in 6 min. krokant en rosé van binnen.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten