Kleine pakketjes, grote verrassingen. Dit kippakketje met groene asperges, lente-ui en citroen is een feestje voor je zintuigen. De kip is gekruid met Fleur de Sel, knoflook en rozemarijn. Na twintig minuten garen heeft 'ie een fris citroenzuurtje en een subtiele rooksmaak. Serveer 'm met zelfgemaakte citroenmayonaise en iedereen is blij.
poultry
3 - 4 Servings
10 min
Kippakketjes van de BBQ
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue voor op 175 °C.
- Snij het onderste gedeelte van de lente-uitjes en de asperges. Snij de groenten vervolgens in tweeën en verdeel ze over vier vellen aluminiumfolie van ongeveer 30 x 40 cm. Bestrooi de kippendijen naar smaak met de gekruide Fleur de Sel en wat peper en leg ze bovenop de groenten. Giet over elk stukje kippendij een eetlepel Citroenolijfolie en leg er een geplet teentje knoflook, een kwart citroen en een half takje rozemarijn op.
- Maak nu pakketjes door een tweede vel aluminium bovenop te leggen. Vouw de randen goed dicht zodat er geen vocht kan ontsnappen en leg de pakketjes op de barbecue.
- Als de pakketjes liggen te garen, heb je ruim de tijd om citroenmayonaise te maken. Meng daarvoor olijfoliemayonaise met het sap van een citroen. Na ongeveer 20 minuten zijn de pakketjes klaar en kun je ze met je zelfgemaakte citroenmayonaise serveren.
- Tip: De pakketjes kunnen een dag vooraf al klaargemaakt worden. Bewaar ze in de koelkast.