salad

0 - 1 Servings

20 min

Japanse noedelsalade met sesamdressing

Een vegetarische salade met een oosters tintje op basis van noedels, wortel, paksoi, in tamari gekarameliseerde tofu en shitake. En als finishing touch onze Roasted sesame dressing, jammie!

Dankzij de exclusief bij Oil & Vinegar verkrijgbare ""Pure Food Inside"" glazen potten ben je altijd gezond onderweg! Maak één van onze vele lekkere salad in a jar-recepten, of mix zelf je favoriete ingrediënten. Supermakkelijk, je hoeft alleen de glazen pot te vullen en dan blijft de salade lekker fris. Heerlijk voor in de pauze, onderweg of bij de picknick, en nog gezond ook. Smakelijk!

Ingrediënten

4 eetlepels
300 gram Shiitake
Glazen Pot (Pure Food Inside Jar)
50 gram Noedels
½ Winterpeen
150 gram Paksoi
100 gram Tofu
2 eetlepels Tamari
Pinda's
Groentespiraalsnijder

Bereidingswijze

  1. Was alle verse ingrediënten. Snij de onderkant van de steeltjes van de shiitake en snij ze in vieren.
  2. Roerbak de shiitake 5 minuten in een droge koekenpan totdat ze net zacht zijn. Gebruik de Groentespiraalsnijder om de winterpeen in slierten te snijden. Kook de noedels volgens verpakkingsinstructies.
  3. Snij de paksoi in dunne reepjes en de tofu in blokjes. Verhit wat Geroosterde Sesamolie in een koekenpan en bak de tofu enkele minuten. Voeg twee eetlepels tamari toe, zet het vuur laag en laat de tofu karamelliseren in de tamari.
  4. Doe 4 eetlepels Roasted Sesame Dressing in de glazen pot en vul de pot dan achtereenvolgens met noedels, paksoi, shiitake, wortel, tofu en bovenop een handje pinda’s.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten