bread

sandwich

5 - 6 Servings

55 min

Italiaanse piadine

Piadine zijn de Italiaanse versie van tortilla's: in de pan gebakken platte broodjes. Wie ze op vakantie in Italië eenmaal heeft geproefd, is voor altijd verkocht. Ze worden warm gegeten en je kunt ze beleggen met alles wat je hartje begeert. Deze versie komt uit Emilia Romagna.

Ingrediënten

Voor het deeg:
400g Farina per Pasta
10 plakken aubergine 5 mm dik
8 stuks Kalamata olijven
120 gram feta
zakje rucola
6 groene asperges
6 eetlepels ricotta
1,5 eetlepel Truffelspread - 80g
6 plakken parmaham
6 artisjokharten
6 eetlepels Aegean tapenade
160ml water
zout
peper
60 ml
1 theelepel bakpoeder
Voor de piadines:
6 plakken gerookte zalm

Bereidingswijze

  1. Bereiding van het deeg: Doe voor de piadine bloem, bakpoeder, olijfolie en zout in een mengkom, meng tot een egale massa en maak er een bol van. Laat deze afgedekt op een warme plek 10 minuten rijzen. Het deeg opdelen in bollen van 80 gram en afgedekt weer op een warme plek zetten, dit keer voor een half uur. Rol de bollen uit tot dunne plakken en bak ze in een droge koekenpan totdat ze gaar zijn. Tip: presenteer de piadine op een olijfhouten plank.:
  2. Beleggen van de piadine: Bruschetta di asparagi, gerookte zalm, asperge Schil de asperges en snij in dunne plakken, kook ongeveer 1 minuut in water met zout. Smeer de Bruschetta di asparagi op een piadina en leg de zalm en de asperges erop. Maak af met een beetje rucola aangemaakt met olijfolie.
  3. Salsa tartufata, parmaham Meng ricotta met Salsa tartufata en voeg zout toe. Snij de artisjokharten in kleine stukjes. Smeer de ricotta en Salsa tartufata op een piadina, leg hierop de parmaham en de stukjes artisjok. Maak af met een beetje rucola aangemaakt met olijfolie.
  4. Aegean tapenade, Kalamata olijven, gegrilde Aubergine, feta Verwarm een grillpan en bak de plakken aubergine aan beide kanten ongeveer 1 minuut. Verwijder de pitten van de Kalamata olijven en snij in kleine stukjes. Smeer de Aegean tapenade op een piadina, leg hier de gegrilde aubergine op en kruimel de feta eroverheen. Leg stukjes olijf op de feta en maak af met een beetje rucola aangemaakt met olijfolie.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten