Salmoriglio is een traditionele Siciliaanse saus die het allerbeste smaakt als je hem zelf hebt gemaakt. Druppel de saus over vers gegrilde groenteplakken en je hebt een voedzaam barbecue-gerecht om je vingers bij af te likken.
vegetables
3 - 4 Servings
5 min
Gegrilde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue voor. Snij de courgette, aubergine en paprika in plakken en besprenkel de plakken met 25 ml Bak & Braad Olijfolie.
- Gebruik de Vegetariano Grinder om de groenten op smaak te brengen. Leg de groenteplakken naast elkaar op het grillrooster en rooster ze tot mooie grillstrepen zichtbaar worden; keer halverwege.
- Maak dan de salmoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Hak daarvoor de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Hak ook de oregano- en peterselieblaadjes fijn.
- Knijp de citroen uit en meng het citroensap met 150 ml Bak & Braad Olijfolie. Meng hier de gehakte kruiden en knoflook doorheen en breng de saus op smaak met peper en zeezout.Tip: mocht je salmoriglio overhouden: deze saus is heerlijk bij tomatensalade, pizza, pasta, vlees of om brood in te dippen.