salad

0 - 1 Servings

20 min

Couscoussalade met geroosterde bloemkool en tomaatjes

Deze vegetarische couscoussalade met geroosterde bloemkool en cherrytomaatjes is nog lekkerder dan dat hij eruit ziet! Het geheim zit hem in de hartigzoete Olive & Fig spread, een typisch mediterrane delicatesse.

Dankzij de exclusief bij Oil & Vinegar verkrijgbare "Pure Food Inside" glazen potten ben je altijd gezond onderweg! Maak één van onze vele lekkere salad in a jar-recepten, of mix zelf je favoriete ingrediënten. Supermakkelijk, je hoeft alleen de glazen pot te vullen en dan blijft de salade lekker fris. Heerlijk voor in de pauze, onderweg of bij de picknick, en nog gezond ook. Smakelijk!

Ingrediënten

3 eetlepels
2 eetlepels Peperolijfolie
250 gram Bloemkool
30 gram Peterselie
50 gram Couscous
10 Cherrytomaatjes
10 (Kalamata) Olijven
2 eetlepels Kalamata Olive & Fig Delicacy
Glazen pot (Pure Food Inside Jar)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en was alle verse ingrediënten. Snij de bloemkool in roosjes en meng ze met twee eetlepels extra vierge olijfolie. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier belegde bakplaat en leg de cherrytomaatjes in een ovenschaaltje. Rooster de bloemkool en cherrytomaatjes 20 minuten in de oven.
  2. Kook de couscous volgens de verpakkingsinstructies en snij de peterselie fijn. Ontpit de olijven en halveer ze. Meng 1 eetlepel extra vierge olijfolie met 2 eetlepels Peperolijfolie en 2 eetlepels Granaatappelazijn. Giet dit mengsel in een glazen pot en vul de pot dan achtereenvolgens met bloemkool, olijven, peterselie, couscous, Kalamata Olive & Fig Delicacy en cherrytomaatjes.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten