Balsamicoazijn Brons IGP - 250ML

€ 19,95
€ 7,98 / 100ml
Incl. BTW
Op voorraad
default 56563
  • Add a little WoW!
Omschrijving

Intense zoete en fruitige balsamico azijn, afkomstig van azijnhuis Casa Emilia uit Modena. Met kwaliteitslabel Bronze: densiteit van 1.25 en gemaakt volgens de Solera methode. Voor vlees, vis, groente, kaas en meer Kleur: zeer donkerrood Zuurgraad: 6 %

Van de beste azijnhuizen in het Italiaanse Modena heeft Oil & Vinegar de fijnste balsamico azijnen geselecteerd. Gerijpt op natuurlijke wijze, zonder toevoeging van suiker, karamel of conserveermiddelen! Met criteria op productiemethode (Travasi versus Solera), densiteit (dikte) en rijpingsduur (het aantal jaren) hebben de balsamico's een waardering meegekregen: Rosso, Bronze, Silver en Gold.

Deze Aceto Balsamico di Modena IGP Bronze komt van het azijnhuis Casa Emilia, die de geheime recepten en tradities rondom de productiewijze al decennia bewaakt. Aceto Balsamico di Modena IGP Bronze heeft een densiteit van 1.25 en is gemaakt volgens de Solera methode. Het is een fruitige en zoete balsamico azijn die de smaakpapillen zal stimuleren. De druivenmost is gemaakt van Trebbiano druiven en bij de productie wordt gebruik gemaakt van kastanje houten vaten. Aceto Balsamico di Modena IGP Bronze is heerlijk bij vlees, vis, bij kaas of in salades. Het best kan een goede balsamico azijn aan het einde van het gerecht worden toegevoegd om geur, smaak en aroma's te behouden.

Hoe langer de balsamico azijn rijpt, hoe stroperig en dikker deze wordt. Deze dikte wordt uitgedrukt in een getal voor densiteit. Hoe hoger dit getal, hoe stroperiger en dus ouder de balsamico. Hoe langer de balsamico rijpt, hoe complexer de smaak.

Bij de "Solera" methode wordt gebruik gemaakt van één houten vat van 220 liter. Na de oogst wordt het vat gevuld met druivenmost. Ieder jaar wordt dit vat aangevuld met de nieuwe oogst. Bij de Travasi methode wordt gebruik gemaakt van meerdere houten vaten in verschillende formaten, zodat de verschillende houtsoorten hun eigen smaakkarakter meegeven.

De aanduiding IGP staat voor Indicazione Geografica Protetta, wat een keurmerk is voor streekproducten met een beschermde oorsprong. Een balsamico mag alleen de naam Aceto Balsamico di Modena IGP dragen, wanneer deze is getest én goedgekeurd door zowel de zogenaamde Consorzi in Italië én de Europese Unie. Deze partijen staan garant voor de traditionele productiewijze en kwaliteit van het product.

Het échte genieten begint met Balsamico di Modena IGP Bronze.

... 
Meer informatie
Art.nr. 56563
Ingrediënten geconcentreerde druivenmost, wijnazijn. Zuurgraad: 6%. Bevat sulfiet.
prijs 0
Dit product bevat: sulfiet
Voedingswaardetabel EU
Waarde per 100 G
Energie in KJ 1,037 KJ
Energie in KCal 267 KCAL
Vetten 0.0 G
Waarvan verzadigde vetten 0.0 G
Koolhydraten 61.0 G
Waarvan suikers 61.0 G
Eiwitten 1.0 G
Zout 0.17 G
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Balsamicoazijn Brons IGP - 250ML

Upsell Products