pasta

3 - 4 Servings

Pasta pesto

Lekker, makkelijk en snel: Pasta Pesto! Wat ons betreft áltijd een goed idee. Pasta pesto lijkt misschien niet zo speciaal, maar met de zelfgemaakte pesto en onze Pasta trofie maak je er echt een heel bijzonder gerecht van!

Ingrediënten

cherrytomaatjes
1 glas Sicilian olives
1 verpakking Pasta Trofie - 500g
50 g basilicum
50 g parmezaanse kaas
50 g pijnboompitten
peper en zout

Bereidingswijze

  1. Kook de Pasta Trofie zoals beschreven op de verpakking. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten goudbruin. Ontpit de Sicilian olives.
  2. Maak de pesto. Mix hiervoor de basilicum, Olio di Oliva Basilico, 30 gr Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten in een keukenmachine tot een mooie gladde pasta. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout.
  3. Bak de cherrytomaatjes. Wanneer de velletjes opengaan, mag je ze afblussen met de Tomatenazijn. Laat de tomaatjes hierna nog 2 minuutjes doorgaren.
  4. Giet de pasta af, doe de pesto erdoorheen en verdeel dit over de borden. Maak af met de cherrytomaatjes, Sicilian olives en de rest van de Parmezaanse kaas.
  5. Pasta Trofie nach Packungsanleitung kochen. In der Zwischenzeit Pinienkerne in einer Pfanne bei mittlerer Hitze ohne Fett goldgelb rösten, abkühlen lassen. Sicilian Olives entsteinen.
  6. Für das Pesto Basilikumblätter und die gerösteten Pinienkerne in einer Küchenmaschine fein zerkleinern. Olio di Oliva Basilico langsam zugießen und alles zu einem schön glatten Pesto verarbeiten. 30 g Parmesan sehr fein reiben und unterrühren, mit Salz und Pfeffer würzen.
  7. Kirschtomaten in etwas Öl anbraten. Wenn die Haut aufzuspringen beginnt, mit dem Tomaten-Agrodolce ablöschen und ca. 2 Minuten schmoren lassen.
  8. Nudeln abgießen und in einer Schüssel mit dem Pesto vermischen. Kirschtomaten und Sicilian Olives darüber geben und mit frisch geriebenem Parmesan bestreut servieren.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten