vegetables

3 - 4 Servings

10 min

Geroosterde cassavefrieten

Echt iets voor foodies, deze superdeluxe frieten. Ze zijn knapperig van buiten, hebben een stevige bite en zijn zacht en zoet van binnen. Citroen en peterselie zorgen voor de frisse noot. Weer eens wat anders dan patat, met dank aan onze maestro Ralph...

Klassieke kerstgerechten met een Oil & Vinegar twist: onze meesterkok Ralph heeft er dit jaar meer dan twintig voor je bedacht. We zijn supertrots op hem! Zijn recepten zijn verrassend en makkelijk, zodat jij zonder stress in de keuken staat! Mix & match ze naar hartenlust en bedenk alvast met welke feestelijke snacks jij dit jaar je gasten verrast. En wie zegt dat je niet gewoon het voor- en hoofdgerecht mag overslaan? En alleen onze desserts op tafel mag zetten?

Ingrediënten

1 Grote cassavewortel
4 eetlepels Citroen Olijfolie
1 Knoflookteen
1 Citroen
½ bos Peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm een oven voor op 180 °C. Schil de cassave en snijd haar in lange stukken (frieten). Spoel de cassavefrieten goed af onder koud water. Snipper de knoflook fijn en meng de gesnipperde knoflook, een goede snuf zeezout en Citroen Olijfolie door de cassavefrieten.
  2. Bak de frieten ongeveer 20 minuten in de oven tot de cassavefrieten beginnen te kleuren. Snijd de citroen in partjes en rooster die in een droge pan. Hak de peterselie fijn en strooi deze over de cassavefrieten. Leg de citroenpartjes bovenop en maal tot slot rijkelijk zwarte peper over de cassavefrieten.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten