Sweet dreams are made of cheese! Dit pannetje met gesmolten Taleggio is een klein kaasfeestje. Een sterke, lichtzoete roodschimmelkaas. Smelt het in zo'n schattig ovenschaaltje en maak af met de goddelijke Barolo e Tartufo: een zoete Balsamico, gemaakt met Barolowijn en zomertruffel.
cheese
3 - 4 Servings
5 min
Gerookte Taleggiokaas
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de barbecue en snij de taleggio in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Leg de plakken in een platte ovenschaal of gietijzeren pannetje en laat ze smelten op de barbecue.
- Leg een handjevol BBQ-kruiden op een vel aluminiumfolie en maak er een pakketje van.
- Prik aan de boven- en onderkant een paar gaatjes en leg het pakketje op de hete kolen.
- Sluit het deksel van de barbecue en laat de kaas er ongeveer 2 à 3 minuten in staan. Besprenkel de kaas vervolgens met Barolo e Tartufo en serveer met de Fornelli-crackers.