11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kruidenazijn van Oil & Vinegar

 

Kruidenazijn is een azijn waar kruiden aan toegevoegd zijn. Een heerlijke smaakmaker voor vele gerechten. Fantastisch bij onder andere salades en wildgerechten. Wist je dat kruidenazijn bijzonder goed combineert met olijfolie? De vuistregel geldt: 1 deel azijn op 2 delen olijfolie.

 


Hoe maak je kruidenazijn?

Kruidenazijn wordt veelal gemaakt door azijn op basis van druivenmost of wijnazijn te combineren met kruiden. Neem onze lavendelazijn: deze azijn is volgens traditie organisch- en handgemaakt op het Zuid-Afrikaanse landgoed Rozendal. Door dorde wijn drie weken te laten rijpen in eikenhouten vaten, onstaat er azijn. Deze wijnazijn wordt vervolgens maar liefst 12 jaar gerijpt in verschillende vaten. Dit zorgt voor een complexe, maar zeer frisse azijn met een écht verhaal. 

 


Wat kun je maken met kruidenazijn?

Je kunt alle kanten op als het gaat om kruiden, zoals peper, kurkuma, lavendel of gember. Iedere kruidenazijn heeft z’n eigen smaak, karakter en toepassingen. Zo smaakt onze condiment turmeric & pepper super in salades met kip of over vers bereid vlees. Wist je dat kruidenazijn ook zeer geschikt is voor het garen van vis? Het zuurtje van de azijn werkt in op de eiwitten van de vis en dat maakt ze stevig! Gaar je vis bijvoorbeeld in onze Gin-azijn. Deze azijn op basis van wittewijnazijn met winterse kruiden, zoals steranijs en venkel maakt je vis super mals. Veel malser dan wanneer je het kookt of bakt. Uiteraard kun je met Gin Vinegar ook heerlijke cocktails maken. 

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren