Recepten

  • Tapas & Pinchos Zoet
   Porties 3 - 4

   Tapas & Pinchos Zoet

   De term iberico-ham is wettelijk beschermd en het dieet voor de varkens die de ham leveren is in de Spaanse wet nauwkeurig vastgelegd. In voorjaar eten ze vers gras uit de vrije natuur en in het najaar zijn eikels verplichte kost!! Alleen zo krijgt de ham haar karakteristieke smaak. Waar komen tapas en pinchoseigenlijk vandaan? Er zijn meerdere verhalen over het ontstaan van tapas. De meest aangenomen theorie is dat de oorsprong hiervan in het zuiden van Spanje ligt. Tapas werden gebruikt om op een glaswijn of sherry te leggen om vliegen en wespen uit het glas te houden. Het woord 'tapa' betekent letterlijk deksel. Pinchos komen van oorsprong uit het noorden van Spanje en je kunt ze zien als het chique broertje van tapas. Pinchos zijn broodtapas. De basis is altijd hetzelfde, een krakend vers stokbrood. Hiervan worden dikke plakken afgesneden en rijkelijk belegd met de mooiste ingrediënten.

   Lees meer
  • Vegetarisch worstenbroodje
   Porties 8 - 10

   Vegetarisch worstenbroodje

   Een vegetarisch worstenbroodje, kan dat wel? Maar als je dit broodje proeft snap je dat het geen andere naam had kunnen krijgen. De vulling is namelijk even kruidig, geurig en verleidelijk als dat van een gewoon worstenbroodje. Smeuïg en perfect op smaak!

   Lees meer
  • Tapas & Pinchos Vis
   Porties 3 - 4

   Tapas & Pinchos Vis

   Een combinatie van drie Spaanse voorgerechtjes met vis: twee tapa’s, namelijk gambaspiesjes met allioli en gevulde tomaten met makreel, en een pincho van stukken stokbrood met tonijn en alcaparrón (kapperappeltjes). Een feestje voor drie zintuigen: smaak, reuk en zicht!

   Lees meer
  • Pulled Pork
   Porties 3 - 4

   Pulled Pork

   Pulled pork is een typisch Amerikaans recept voor varkensschouder van de BBQ. Je bereidt het vlees "low and slow" op een grote barbecue met een deksel. Daarbij hou je temperatuur mooi constant. Door het langzame garen breek je het relatief taaie, proteïnerijke vlees af, waardoor het lekker mals wordt. Tegelijkertijd houdt het smeltende vet het vlees sappig. Je stooft een stuk varkensvlees lekker lang op de BBQ, rafelt het uit elkaar en brengt het op smaak met chilisaus en appelciderazijn. Dat serveer je met schijven geroosterde ananas en gepofte aardappelen met kruidenboter. Een meesterlijke compositie van zoet, zuur, scherp, kruidig en zacht.

   Lees meer
  • Mascarpone Trifle
   Porties 5 - 6

   Mascarpone Trifle

   Mascarpone is natuurlijk heerlijk in de tiramisù. Maar je kunt aan deze zachte, Noord-Italiaanse kaas ook een Engelse twist geven door er een trifle van te maken. Met Italiaanse amandelkoekjes in plaats van de traditionele cake wordt dit een briljant nagerecht!

   Lees meer
  • Spiesjes van Lamsvlees
   Porties 3 - 4

   Spiesjes van Lamsvlees

   Een mooie en originele manier om vlees te serveren, maar ook functioneel: het rozemarijntakje geeft namelijk ontzettend veel smaak aan het vlees. Even een scherp puntje snijden is het halve werk. En anders kan je altijd een beetje valsspelen door het vlees eerst door te prikken met een spies.

   Lees meer
  • Piatto di Formaggi
   Porties 5 - 6

   Piatto di Formaggi

   Een kaasplankje waar hartig en zoet perfect samengaan!

   Lees meer
  • Pâtes fourrées au four
   Porties 3 - 4

   Pâtes fourrées au four

   Un plat au four de pâtes fourrées de véritable ragù italien, de Parmesan et d’épinards.

   Lees meer
  • Worstenbroodje met kippengehakt
   Porties 8 - 10

   Worstenbroodje met kippengehakt

   Onze meesterkok Ralph bedacht het volgende: worstenbroodjes gemaakt met pizzameel en olijfolie. En het was een gouden greep, want deze broodjes hebben veel meer bite dan gewone worstenbroodjes. En ook de vulling mag er zijn …

   Lees meer
  • Mascarponemousse met gemarineerde aardbeien en kletskoppen
   Porties 3 - 4

   Mascarponemousse met gemarineerde aardbeien en kletskoppen

   Een luchtige mousse die in je mond smelt ... Met als heerlijk contrast de crispy bite van fruitige aardbeien en zelfgebakken kletskoppen ... Kortom, onze meesterkok Ralph heeft zichzelf weer overtroffen. Het recept is geniaal in zijn eenvoud, je doet het hem zo na! Een kletskop is een uiterst dun en bijzonder knapperig koekje, dat voornamelijk met suiker en boter wordt bereid. Het Belgische Brugge en Veurne zijn er beroemd om, maar de oorsprong ligt in het Nederlandse Leiden. In een zeventiende-eeuws document staat geschreven dat de bereiding van kletskoppen behoorde tot de bakproeven die je moest afleggen om als meester in het bakkersgilde te worden opgenomen. We wensen je veel succes met dit recept!

   Lees meer
  • Gerookte Taleggiokaas
   Porties 3 - 4

   Gerookte Taleggiokaas

   Sweet dreams are made of cheese! Dit pannetje met gesmolten Taleggio is een klein kaasfeestje. Een sterke, lichtzoete roodschimmelkaas. Smelt het in zo'n schattig ovenschaaltje en maak af met de goddelijke Barolo e Tartufo: een zoete Balsamico, gemaakt met Barolowijn en zomertruffel.

   Lees meer
  • Bistecca Alla Fiorentina
   Porties 3 - 4

   Bistecca Alla Fiorentina

   De T-Bone steak is de crème de la crème van de steaks. Wrijf het vlees aan beide kanten goed in met Siciliaanse dipperkruiden en een beetje zeezout. Knapperig en gekruid van buiten, rood vanbinnen. Precies wat je wil.

   Lees meer