Recepten

    • Tapas & Pinchos Zoet
      Porties 3 - 4

      Tapas & Pinchos Zoet

      De term iberico-ham is wettelijk beschermd en het dieet voor de varkens die de ham leveren is in de Spaanse wet nauwkeurig vastgelegd. In voorjaar eten ze vers gras uit de vrije natuur en in het najaar zijn eikels verplichte kost!! Alleen zo krijgt de ham haar karakteristieke smaak. Waar komen tapas en pinchoseigenlijk vandaan? Er zijn meerdere verhalen over het ontstaan van tapas. De meest aangenomen theorie is dat de oorsprong hiervan in het zuiden van Spanje ligt. Tapas werden gebruikt om op een glaswijn of sherry te leggen om vliegen en wespen uit het glas te houden. Het woord 'tapa' betekent letterlijk deksel. Pinchos komen van oorsprong uit het noorden van Spanje en je kunt ze zien als het chique broertje van tapas. Pinchos zijn broodtapas. De basis is altijd hetzelfde, een krakend vers stokbrood. Hiervan worden dikke plakken afgesneden en rijkelijk belegd met de mooiste ingrediënten.

      Lees meer
    • Vegetarisch worstenbroodje
      Porties 8 - 10

      Vegetarisch worstenbroodje

      Een vegetarisch worstenbroodje, kan dat wel? Maar als je dit broodje proeft snap je dat het geen andere naam had kunnen krijgen. De vulling is namelijk even kruidig, geurig en verleidelijk als dat van een gewoon worstenbroodje. Smeuïg en perfect op smaak!

      Lees meer
    • Tapas & Pinchos Vis
      Porties 3 - 4

      Tapas & Pinchos Vis

      Een combinatie van drie Spaanse voorgerechtjes met vis: twee tapa’s, namelijk gambaspiesjes met allioli en gevulde tomaten met makreel, en een pincho van stukken stokbrood met tonijn en alcaparrón (kapperappeltjes). Een feestje voor drie zintuigen: smaak, reuk en zicht!

      Lees meer
    • Pulled Pork
      Porties 3 - 4

      Pulled Pork

      Pulled pork is een typisch Amerikaans recept voor varkensschouder van de BBQ. Je bereidt het vlees "low and slow" op een grote barbecue met een deksel. Daarbij hou je temperatuur mooi constant. Door het langzame garen breek je het relatief taaie, proteïnerijke vlees af, waardoor het lekker mals wordt. Tegelijkertijd houdt het smeltende vet het vlees sappig. Je stooft een stuk varkensvlees lekker lang op de BBQ, rafelt het uit elkaar en brengt het op smaak met chilisaus en appelciderazijn. Dat serveer je met schijven geroosterde ananas en gepofte aardappelen met kruidenboter. Een meesterlijke compositie van zoet, zuur, scherp, kruidig en zacht.

      Lees meer
    • Mascarpone Trifle
      Porties 5 - 6

      Mascarpone Trifle

      Mascarpone is natuurlijk heerlijk in de tiramisù. Maar je kunt aan deze zachte, Noord-Italiaanse kaas ook een Engelse twist geven door er een trifle van te maken. Met Italiaanse amandelkoekjes in plaats van de traditionele cake wordt dit een briljant nagerecht!

      Lees meer
    • Spiesjes van Lamsvlees
      Porties 3 - 4

      Spiesjes van Lamsvlees

      Een mooie en originele manier om vlees te serveren, maar ook functioneel: het rozemarijntakje geeft namelijk ontzettend veel smaak aan het vlees. Even een scherp puntje snijden is het halve werk. En anders kan je altijd een beetje valsspelen door het vlees eerst door te prikken met een spies.

      Lees meer
    • Piatto di Formaggi
      Porties 5 - 6

      Piatto di Formaggi

      Een kaasplankje waar hartig en zoet perfect samengaan!

      Lees meer
    • Couscous met Kip en Ui
      Porties 4 - 6

      Couscous met Kip en Ui

      Door de toevoeging van kip, uiencompote en bloemkoolroosjes is deze couscous uitermate geschikt als hoofdgerecht.

      Lees meer
    • Amuses-Bouches
      Porties 4 - 6

      Amuses-Bouches

      Twee kleine amuses voor een feestelijk avondje thuis. Presenteer de amuses in kleine schaaltjes, op een amuselepel, in leuke glaasjes of meerdere amuses op een mooie schaal.

      Lees meer
    • Pâtes fourrées au four
      Porties 3 - 4

      Pâtes fourrées au four

      Un plat au four de pâtes fourrées de véritable ragù italien, de Parmesan et d’épinards.

      Lees meer
    • Worstenbroodje met kippengehakt
      Porties 8 - 10

      Worstenbroodje met kippengehakt

      Onze meesterkok Ralph bedacht het volgende: worstenbroodjes gemaakt met pizzameel en olijfolie. En het was een gouden greep, want deze broodjes hebben veel meer bite dan gewone worstenbroodjes. En ook de vulling mag er zijn …

      Lees meer
    • Mascarponemousse met gemarineerde aardbeien en kletskoppen
      Porties 3 - 4

      Mascarponemousse met gemarineerde aardbeien en kletskoppen

      Een luchtige mousse die in je mond smelt ... Met als heerlijk contrast de crispy bite van fruitige aardbeien en zelfgebakken kletskoppen ... Kortom, onze meesterkok Ralph heeft zichzelf weer overtroffen. Het recept is geniaal in zijn eenvoud, je doet het hem zo na! Een kletskop is een uiterst dun en bijzonder knapperig koekje, dat voornamelijk met suiker en boter wordt bereid. Het Belgische Brugge en Veurne zijn er beroemd om, maar de oorsprong ligt in het Nederlandse Leiden. In een zeventiende-eeuws document staat geschreven dat de bereiding van kletskoppen behoorde tot de bakproeven die je moest afleggen om als meester in het bakkersgilde te worden opgenomen. We wensen je veel succes met dit recept!

      Lees meer