Producten 1-24 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Olijfolie van Oil & Vinegar

 

Olijfolie is heerlijk om mee te koken. Ben je op zoek naar de beste olijfolie? Oil & Vinegar is dé olijfoliespecialist. Onze experts weten alles van kwalitatieve olijfolie en halen alleen de allerbeste extra vierge olijfolies ter wereld naar onze winkels. Zo kunnen we jou verzekeren van de hoogste kwaliteit en til jij met olijfolie zonder moeite ieder gerecht naar een hoger niveau.

 

 

Wat is olijfolie?

Olijfolie is het vers geperste sap uit de olijfvrucht. Het is dus niet geperst uit de pit die in een olijf zit, maar uit het sappige vruchtvlees om de pit heen. Olijfolie kun je onderverdelen in verschillende kwaliteiten: lampante olijfolie, olijfolie, vierge olijfolie én extra vierge olijfolie. Oil & Vinegar selecteert alleen olijfolie van de allerhoogste kwaliteit, namelijk extra vierge olijfolie. Deze olijfolie voldoet aan de strengste eisen en is de meest verse, gezonde en smaakvolle variant van allemaal.

 

 

Bereiding met olijfolie

In tegenstelling tot gewone olijfolie is extra vierge olijfolie, dankzij haar goede kwaliteit, uitstekend geschikt voor koude gerechten. Gebruik de olijfolie bijvoorbeeld over een salade, in pasta’s, in sauzen, soepen, om in te dippen. Zo maak je van jouw gerecht een echte smaakmaker. De meeste olijfolies behouden hun smaak en geur en beste bij koud gebruik. Daarnaast zijn sommige extra vierge olijfolies ook warm te gebruiken. Neem bijvoorbeeld onze Bak-& Braad olie om in te bakken, wokken, grillen en frituren. Dit is een extra vierge olijfolie, die nog vol is van gezonde eigenschapen en een milde smaak heeft. Niet door te raffineren, maar door de specifieke keuze van milde olijfsoorten! Deze onbewerkte olijfolie zit nog vol antioxidanten.

 

 

Is olijfolie gezond?

Olijfolie staat in de schijf van vijf en is een plantaardig vet. Daarnaast bevat olijfolie veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zogenaamde 'goede vetten'. Deze dragen bij aan verlaging van cholesterol. Olijfolie staat bekend om de grote hoeveelheid natuurlijke antioxidanten, waaronder Polyphenol, die vrije radicalen kunnen bestrijden. Dit zijn agressieve stoffen die in ongunstige gevallen schade kunnen geven aan cellen en weefsels. Zo kunnen antioxidanten helpen tegen deze beschadiging en daarmee mogelijk op lange termijn ziekten als kanker en hart- en vaatziekten voorkomen. Olijfolie bevat geen allergenen en geen E-nummers. Puur natuur dus!

 

 

 

Waar komt olijfolie vandaan?

Olijfbomen groeien met name in de Mediterrane landen. Maar ook daarbuiten, zoals Zuid-Afrika, Chili, Californië, Australië en zelfs in Japan. In supermarkten ziet je vaak olijfolie uit de EU of olijfolie uit EU en non-EU. Dat wil zeggen dat de olijfolie die geoogst en opgeslagen is, dus na verwerking, nog vervoerd en gemengd wordt. Je ziet ook vaak 100% Italië of 100% Spanje staan op het etiket. Dit zegt dat de regio's waar de olijfolie is geoogst niet bekend is en dus door elkaar gemengd wordt. Oil & Vinegar werkt uitsluitend met olijfoliehuizen die herkomst kunnen garanderen van de regio waar zij oogsten. Wij kunnen dus niet alleen het land benoemen, maar ook een vermelding naar de regio waar deze vandaan komt. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar onze Griekse olijfolie: een extra vierge olijfolie met een duidelijke herkomst!

 

 

Op zoek naar extra vierge olijfolie met een smaak, zoals citroen of chili? Ontdek ons aanbod!  

 

Producten 1-24 van 62

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren