15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De beste BBQ rubs

 

Een BBQ rub is dé perfecte smaakmaker voor jouw vlees, vis of groenten. Een barbecuerub is een mengsel van kruiden en specerijen, meestal aangevuld met zout en suiker. Met een rub breng je jouw BBQ-gerechten op smaak én zorg je voor net dat beetje extra. Een krokant korstje en een nóg intensere smaak van bijvoorbeeld vlees. We kunnen wel zeggen: een echte barbecueliefhebber kan eigenlijk niet zonder goede BBQ rub!

 

BBQ-rubs gebruiken

Barbecuerubs zijn er in vele smaken. Van rokerige rubs tot subtielere, kruidige rubs. De basis van een rub zijn altijd kruiden en specerijen gecombineerd met zout of suiker. De kruiden en specerijen zorgen voor die unieke smaak van je gerecht. Zout in je rub zorgt ervoor dat er vocht uit het vlees (of vis) wordt getrokken. De kruiden en specerijen kunnen zo nóg dieper door het vlees worden opgenomen. Zo creëer je nóg krachtigere smaken dus. Zit er suiker in de BBQ-rub? Dit zorgt voor dat heerlijke krokante korstje op jouw BBQ-vlees. De suiker gaat namelijk karamelliseren en dat maakt jouw barbecueproduct onweerstaanbaar lekker. Houd de temperatuur van je barbecue wel in de gaten, want suiker verbrandt bij een temperatuur van boven de 180 °.

 

Dry rubs voor op de barbecue

 Je kunt BBQ-rubs op verschillende manieren gebruiken. De eerste manier is de meest voor de hand liggende manier, namelijk het inwrijven van jouw vis of vlees met de rub. Dit noemen we een ‘dry rub’. Smeer het vlees 1 tot 24 uur van tevoren in met het kruidenmengsel en leg het daarna op de grill. Zo geef je de rub de tijd om in het vlees te trekken. Hoe lang je de rub laat intrekken hangt af van het soort vlees en de grootte. Laat dunne stukken vlees of vis niet te lang in de rub liggen. Een dry rub is bedoeld om net dat beetje extra te geven aan jouw gerecht, maar het moet niet overheersen.

 

Wet rubs voor op de barbecue

Een tweede manier om de BBQ-rub te gebruiken is de ‘wet rub’. De naam zegt het al: je gebruikt dezelfde rub, maar dan nat. Dit doe je door een vloeistof toe te voegen, zoals azijn, olijfolie of mosterd. Smeer je vlees eerst in met het droge kruidenmengsel. Vervolgens voeg je er een vloeistof aan toe. Je kunt ook de kruidenmix vooraf mengen met de olijfolie of azijn. Het voordeel van een wet rub is dat de kruiden zich door de vloeistof beter aan het vlees hechten. Daarnaast hebben sommige vloeistoffen een mooie werking op jouw vlees of vis. Door vlees te marineren in azijn wordt het namelijk malser en voller van smaak. Klinkt dit goed? Probeer dan zeker onze Cajun-style Paprika Rub eens die zowel als ‘dry rub’ en ‘wet rub’ te gebruiken is.

 

Bbq rubs kopen

BBQ rubs zijn er in verschillende maken en voor verschillende gerechten. Wil je de lekkerste BBQ-rubs kopen? Met de rubs van Oil & Vinegar zit je altijd. Op zoek naar de perfecte kruidenmix voor spareribs en varkensvlees? Probeer onze Sweet & Smokey Rub eens. Wil je aardappelen, lamsvlees of kip op smaak brengen met een rub? Dan is onze Lemon & Herb Rub precies wat je zoekt. Alle rubs zijn te gebruiken als ‘dry rub’ en ‘wet rub’. Start met experimenteren deze zomer en verras ons met jouw perfecte BBQ-rub!

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren