Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Azijn als perfecte smaakmaker in de keuken

 

Azijn is een perfecte culinaire smaakmaker in de keuken. Met meer dan 50 soorten azijn is Oil & Vinegar dé azijnspecialist. Van heerlijke fruitazijnen tot wijnazijnen en balsamico’s. Onze azijnen worden grotendeels geproduceerd door lokale boeren. We selecteren eerlijke azijnen met de beste en meest pure smaak.

 

 

Wat is azijn?

Azijn staat bekend om haar zure smaak en haar grote veelzijdigheid. Het is een product dat ontelbare toepassingen heeft. Het maken van azijn begint met puur fruitsap of wijn (afhankelijk van de azijnsoort) dat je laat gisten. Hierdoor ontstaat er alcohol. Door vervolgens zuurstof bij het vergiste sap te laten, verandert de alcohol naar azijnzuur. Azijn moet minimaal een zuurgraad van 4% hebben om azijn te mogen heten. Onder die zuurgraad heet het geen azijn, maar condiment.

 

 

Soorten azijn

Er zijn allerlei soorten azijn. Denk bijvoorbeeld aan wijnazijn, appelazijn, fruitazijn, kruidenazijn én balsamicoazijn. Met iedere azijn til je weer andere gerechten naar een hoger niveau. Zo zijn onze fruitazijnen met écht fruit heerlijk zoet. Heerlijk in salades, in desserts en zelfs in cocktails. Onze traditionele wijnazijnen zijn afkomstig van echte druiven. Ze zijn zeer geschikt als marinade of als saladedressing. Onze balsamicoazijnen verdienen het hoogste podium. Ze zijn afkomstig van de allerbeste azijnhuizen van Italië. Na jarenlange rijping zijn ze verrassend lekker bij een kaasplankje, over groente of vlees of zelfs bij een zoet dessert.

 


Azijn in je saladedressing

Dat azijnen goed passen in een salade is bij de meesten wel bekend. In combinatie met een extra vierge olijfolie is het zelfs de perfecte basis voor een saladedressing of vinaigrette. De vuistregel geldt 1 deel azijn op 2 delen olijfolie. Combineer bijvoorbeeld vijgenazijn met basilicumolijfolie als de perfecte basis voor een geitenkaassalade.

 

 

Dit kun je allemaal met azijn

Met azijn kun je alle kanten op in de keuken! Wist je dat azijn dé basis is voor een goede marinade? De zuurgraad in azijn zorgt ervoor dat vlees malser en voller van smaak wordt. Zet je vlees een paar uur tot een paar dagen in een marinade van azijn. Zin in een lekker kleverige laagje, zoals bij spareribs? Kies dan voor een azijn met een dikke structuur! Sommige gerechten kun je zelfs laten garen in azijn, zoals ceviche. Leg dunne plakjes rauwe vis in de azijn en de zuurgraad zal ervoor zorgen dat je vis gaar wordt. Dol op ingelegde groenten, zoals uitjes, augurken, komkommers of venkel? Leg je eigen groenten in met je favoriete azijn!  

 

 

Producten 1-24 van 59

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren