Extra vierge olijfolie om in te bakken
Op zoek naar een extra vierge olijfolie om in te bakken? Deze bakolies van Oil & Vinegar zijn speciaal gemaakt om in te bakken, braden, wokken én frituren.
Kan ik bakken in extra vierge olijfolie?
Je kunt zonder problemen bakken in iedere extra vierge olijfolie. Het is een wijdverspreide mythe dat bakken in extra vierge olijfolie van de eerste persing ongezond is. Integendeel: een goede extra vierge olijfolie kun je tot 180 à 190 graden Celcius verhitten. Neem bijvoorbeeld onze extra vierge olijfolie uit Puglia, die heerlijk smaakt in gerechten verwarmt tot 180 graden Celsius.
Frituren in extra vierge olijfolie
Onze Bak- & Braadolijfolie is dé extra vierge olijfolie die speciaal ontwikkeld is om in te bakken, braden en… frituren! Deze olijfolie kun je namelijk verhitten tot maar liefst 210 graden Celcius. We werken met een speciaal filterproces om zo min mogelijk water in de olijfolie over te houden. Daarom spat deze extra vierge olijfolie minder dan andere extra vierge olijfolie varianten. Daarnaast blijft de smaak goed behouden!
Bakken in olijfolie is gezond
Extra vierge olijfolie van eerste persing is dankzij de vele onverzadigde vetzuren en antioxidanten zeer gezond. Dit maakt bakken met onze extra vierge olijfolie om te bakken een betere en veel gezondere keuze dan boter. Je kunt dus zonder zorgen de keuken in met extra vierge olijfolie om je stukje vlees of vis in te bakken. Hartstikke veelzijdig, want extra vierge olijfolie (ook de Bak- & Braadolijfolie) smaakt ook heerlijk in koude gerechten zoals een dip bij brood.