Lemon & Gin Cheesecake

Lemon & Gin Cheesecake

8 - 10 personen
1 uur
6 uur afkoeltijd
Zoetekauwen opgelet! Deze cheesecake is een ware smaaksensatie om een diner mee af te sluiten. Garneer met de friszoete Lemon & Gin Marmelade en blauwe besjes en het feest is compleet! Een dessert waarmee je jouw gasten echt omver kunt blazen.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 175 GR Cantuccini alle mandorle
  • 50 GR boter
  • 400 GR roomkaas (Monchou)
  • 100 GR fijne suiker
  • Blauwe bessen voor garnering
  • Snufje zout
  • 125 GR zure room
  • Gin Lemon Marmelade
  • 3 eieren

Methode

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Maal de Cantuccini alle Mandorle fijn en smelt de boter. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door. Verdeel het mengsel over de taartbodem en duw stevig aan. Plaats voor 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C en laat het daarna afkoelen.
  2. Mix de roomkaas met de suiker tot een romig en glad mengsel. Voeg de eieren een voor een toe terwijl je blijft mixen. Roer de zure room en het zout door het roomkaasmengsel. Mix nog een keer kort door tot een mooi glad beslag.
  3. Giet het beslag over de koekjesbodem en bak voor 40 minuten op 150 °C (boven- en onderwarmte). Laat de cheesecake in de oven afkoelen tot (bijna) kamertemperatuur en zet die nadien voor minstens 4 uur in de koelkast.
  4. Garneer de cheesecake voor het serveren met de Gin Lemon Marmelade en de blauwe bessen. Geniet van een ware smaaksensatie!
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lemon & Gin Cheesecake