Novello - Eerste oogst - Extra vierge olijfolie - 2022/2023 - 500ml

€ 25,95
€ 5,19 / 100ml
Incl. BTW
Op voorraad
default 66299
  • Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf 59,-
  • Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
Omschrijving

uspHerkomst: Maremma, Toscane

uspOngefilterd: verser dan vers én hartstikke gezond!

uspLekker om vers brood in te dippen of voor het maken van een saladedressing

Yes, de állereerste olijfolie van het seizoen is weer binnen! We vieren de opening van het olijfolieseizoen traditiegetrouw met de Novello. De Novello komt in een oplage van 6500, waarvan Oil & Vinegar de eerste 3500 flessen in handen krijgt. Deze Limited Edition olijfolie is verpakt in een prachtige fles: perfect om cadeau te geven!

Herkomst
Onze Novello is gemaakt in de Toscaanse kuststreek Maremma. Producent Stefano staat zoals ieder jaar weer te popelen om de eerste druppels in een fles te gieten zodat iedereen ‘zijn’ Novello kan proeven. Proef, ruik en geniet van deze mediterrane delicatesse en waan jezelf even in la bella Italië. Waar wacht je nog op?!

Olijfsoort
De Novello is gemaakt van handgeplukte Frantoio olijven, Leccino olijven en Moraioli olijven. De meeste olijven worden geoogst tussen november en februari, maar de olijven van de Novello zijn al in oktober geoogst. Doordat de olijven zo vroeg geplukt worden, zitten ze nog bomvol antioxidanten, vitamines en aroma’s. Niet alleen lekker, maar dus ook hartstikke gezond! De olijven geven door de vroege oogst nog niet veel olie af (het is daardoor een iets kostbaarder proces), maar hierdoor krijg je wel de allerbeste olijfolie die je je kunt voorstellen!

Toepassing
De Novello heeft heeft een fruitige smaak met een scherpe nasmaak. Superlekker om vers brood in te dippen of om te combineren met witte balsamico uit Modena, zeezout en zwarte peper voor een overheerlijke saladedressing. Ook perfect om te gieten over roomijs, in combinatie met ons Black Hawaii Salt!

... 
Spaar voor shoptegoed!

Bij elke besteding van 10 euro spaar je één punt, bij 15 punten ontvang je een voucher van 5 euro.

Meer informatie
Art.nr. 66299
Ingrediënten Rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen olijfolie van superieure kwaliteit.
Dit product bevat:
Voedingswaardetabel EU
Value per 100
Energie in KJ 3386 KJ
Energie in Kcal 823 KCAL
Vetten 91,0 G
waarvan verzadigde vetzuren 13,0 G
Koolhydraten 0,0 G
waarvan suikers 0,0 G
Eiwitten 0,0 G
Zout 0,00 G

Zo wordt onze olijfolie gemaakt
Van olijfgaard naar jouw keuken


Groei van de olijf

Het verhaal van een goede olijfolie begint bij de olijfboom. De olijfboom bloeit in het voorjaar van april tot en met juni met witte bloesem. In juni groeien de bloemen uit tot olijven, die steeds vleziger worden.

 

De olijven veranderen vervolgens van kleur: van fel groen naar zachter groen, wat erop wijst dat de rijping is begonnen! Tijdens het rijpingsproces worden de zuren en sappen omgezet in olie. De olijven veranderen nu volledig van kleur.

 





Plukken van de olijven

Tijd om te plukken! Wist je dat er maar één oogst per jaar is? Dit maakt olijfolie een schaars en kostbaar product! Het is een spannend moment voor de boeren, nu ze het hele jaar hard gewerkt hebben aan de beste verzorging van de bomen.

 

Voor onze olijfoliën selecteren we alleen de beste olijven. Die worden met de hand geplukt als ze nog nét niet helemaal rijp zijn. Hierdoor zitten ze nog bomvol antioxidanten en vitamines. Niet alleen lekker, maar dus ook hartstikke gezond!

 

Door de vroege oogst geven de olijven nog niet veel olijfolie af, maar hierdoor krijg je wel de beste olijfolie die je je kunt voorstellen





Persen van de olijven

Oil & Vinegar selecteert boeren die het gehele olijfolieproces beheren, van boomgaard, pers en verpakken.

 

Zo is de tijd tussen pluk en pers zo kort mogelijk en blijft de kwaliteit van de olijfolie zo goed mogelijk. Omdat de meeste van onze boeren hun eigen pers hebben, gebeurt dit vaak al binnen 12 uur! 

 





Olijfolie in de winkel

 

Na het persen wordt de olijfolie direct afgevuld in zuurstof- en lichtvrije flessen of zakken. Zo blijven de verse en rijke smaken zo goed mogelijk behouden!

 

Kort daarna ligt de olijfolie in onze winkels te wachten op de gelukkige die een kakelvers flesje komt uitkiezen!