Funghi Porcini Secchi 30g

€ 5,45
€ 18,17 / 100g
Incl. BTW
Op voorraad
SKU 66173
E-mail
Eekhoorntjesbrood - ook wel poricini genoemd - is een eetbare paddenstoelensoort die dankzij zijn verfijnde smaak erg populair is voor het op smaak brengen van heel wat gerechten. Heerlijk door pasta- en rijstgerechten, maar bijvoorbeeld ook door risotto, ovengerechten, als bijgerecht bij een mooi stuk vlees of in de soep of saus. Maak ook eens een trifolato door de paddenstoelen op te bakken in olie, met fijngesneden peterselie en knoflook. Let op dat het eekhoorntjesbrood niet al te hoog verhit wordt, dan gaat een deel van de smaak verloren. Voeg het daarom pas in de laatste fase van bereiding toe. Omdat eekhoorntjesbrood een natuurproduct is, wordt het met de hand geoogst. Na de pluk gaat de kwaliteit al snel achteruit. Daarom wordt vers eekhoorntjesbrood eerst in fijne plakjes gesneden en dan gedroogd. Gedroogd houden de paddenstoelen hun karakteristieke geur en smaak vast. Door het gedroogd eekhoorntjesbrood simpelweg zo’n 15 tot 20 minuten te laten weken in water op kamertemperatuur, krijgen de paddenstoelen hun natuurlijke smaak weer terug en lijkt het haast alsof ze net geplukt zijn. Het weekwater van het eekhoorntjesbrood zit vol smaak; giet het daarom door een koffiefilter en gebruik het later om extra smaak toe te voegen aan je gerecht. Het is mogelijk dat er nog wat zand op de paddenstoelen zit, spoel ze daarom na het weken eerst nog even af met stromend water.
Meer informatie
Sample available in store Nee
Ingrediënten porcinipaddenstoelen 100%
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Funghi Porcini Secchi 30g

Ontdek hoe dit product wordt gebruikt in de volgende recepten